Doubles Vies ★★ op deze dubbellevens zit je niet te wachten

Eerder regisseerde Olivier Assayas de speelfilms Clouds of Sils Maria (2014) en Personal Shopper (2016), beide met actrice Kristen Stewart in de hoofdrol.

Ook Doubles Vies kent een sterke cast. Juliette Binoche (Ma Loute) en Guillaume Canet (Rock ’n Roll) spelen intellectuele types die zichzelf graag horen praten. Daarnaast hebben ze affaires, die helaas alles behalve steamy zijn.

Daarmee ontpopt Doubles Vies zich tot romcom, zonder de ontroering of suspense die je van Assayas verwacht.

Leonard, de semi-succesvolle schrijver van auto-fictie, in zijn geval boeken over zijn affaires (Vincent Macaigne). De op sales beluste uitgever Alain (Guillaume Canet), de actrice Selena (Juliette Binoche) en de politiek geëngageerde Laure (Christa Théret).

Deze alledaagse, intellectuele mensen praten over (soort van) recente ontwikkelingen waar we mee worden geconfronteerd; van de digitalisering van de boekenbranche tot binge watching. Een verschil met jou en mij is (mogelijk) dat zij een dubbelleven leiden.

Tell, don’t show

Die dubbellevens, daar is het om te doen in Doubles Vies. Maar waar de hoofdpersoon in Assayas vorige film behalve personal shopper ook geestenverjager is, beslaan de dubbellevens van de karakters uit Doubles Vies affaires. Affaires die zich afspelen in doodgewone huis-, tuin- en hotelsetting. Er wordt gezinspeeld op een spannende ervaring in de bioscoop (tijdens Star Wars: The Force Awakens) maar deze krijg je niet te zien. Gênant worden hun escapades ook niet, in tegenstelling tot Paolo Genoveses Perfetti Sconosciuti (2016) waar het etentje waar drie koppels elkaar al hun geheimen opbiechten genadeloos uit de hand loopt.

De situaties die Assayas schetst, zijn uit het leven gegrepen. Maar wees eerlijk, van een bioscoopflilm met zo’n topcast en -crew mag je meer verwachten.

Doubles Vies ★★ is vanaf 14 februari te zien in de bioscoop

doubles-vies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s