Verliefd op Fleabag ♥♥♥♥♥

I took half an hour trying to look nice, and I ended up looking amazing. Nu te streamen/op dvd: de fenomenale serie Fleabag, van Phoebe Waller-Bridge.

Fleabag is (bijna) dertig, woont in Londen en runt een café waar meer rekeningen dan gasten binnenkomen. ’s Avonds heeft ze seks met een van haar vele dates of met zichzelf (terwijl ze een speech van Barack Obama bekijkt). Ze heeft een ongemakkelijke relatie met haar zus Claire (Sian Clifford), met wie ze lezingen over feminisme bezoekt zonder zich feminist te voelen. Eigenlijk heeft Fleabag een ongemakkelijke relatie met iedereen. Of heeft iedereen dat met iedereen, maar is Fleabag de enige die dat soort ongemakken benoemt?

Actrice en creator Phoebe Waller-Bridge, ook verantwoordelijk voor hitserie Killing Eve, schreef het karakter Fleabag voor een stand-up comedy act. De act groeide uit tot een toneelstuk en het toneelstuk tot een serie. Haar meedogenloze observaties van emoties, Waller-Bridge speelt zelf de titelrol en wendt zich regelmatig tot de camera om de reacties van haar (fantastisch gecaste) tegenspelers te verklappen, zijn hilarisch getimed.

In de rol van Fleabag is Waller-Bridge als een beste vriendin, die precies weet wat je doormaakt en jou laat zien hoe ze zelf door het leven rolt. Door zich voor de grap als inbreker te verkleden en met een getrokken mes op haar vriendje die onder de douche staat af te stormen. Te zien hoe Claire gestoken wordt door een wesp tijdens een stilte-retraite. En haar ex-met-nieuwe-vriendin tegen te komen op de seks-hibition van haar stiefmoeder (Olivia Colman).

Hey. Do you still wank about me sometimes?

Fleabag is een extreem grappige Britse serie, waarschijnlijk omdat onder alle kwinkslagen tragiek zit. Fleabag is geen tien jaar jongere Bridget Jones (of een vijf jaar oudere Hannah Horvath) op zoek naar een vaste relatie, ze is haar beste vriendin is verloren en laat je tussen alle seks-capades zien wat dat met haar doet. “I wish he’d just fuck me. All he wants to do is make love.”

Tjsa, niet verliefd worden op Fleabag is eigenlijk niet mogelijk

Fleabag ♥♥♥♥♥ seizoen 1 is vanaf nu te zien op lumierseries.com en verkrijgbaar op dvd

Fleabag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s