Liefde ♥♥♥ voor Greta Gerwigs Little Women

De gezusters March; Jo, Meg, Amy en Beth, buitelen over elkaar heen. De een schrijft, de ander schildert, geeft les of musiceert. Gezellige, voor vrouwen verantwoorde hobby’s, die genoeg tijd overlaten om te dubben over de geschiktheid van de mannen die zich aan hen voorstellen. Tenzij Jo financiële onafhankelijkheid voor de familie kan claimen met het publiceren van haar roman; Little Women.

Iedereen die de klassieker van Louisa May Alcott (uit 1868) kent, weet het antwoord. Geen reden overigens om Greta Gerwigs adaptatie over te slaan. Ze heeft een fantastische cast samengesteld, alles en iedereen ziet er beeldschoon uit en het blijft een liefdevol verhaal. Maar vergeleken met de eigenwijze charme van Lady Bird, met haar roze highlights en opmerkelijke naamkeuze, is Little Women braaf en ondanks reconstructies volgens het boekje gefilmd.

Toch blijft Greta Gerwig een maker om in de gaten te houden. Haar volgende regie wordt een live-action film waarin Barbie (Margot Robbie) wegens imperfectie wordt verbannen uit ‘Barbieland’. Zo te lezen een concept met meer Lady Bird-potentie!

Wie daar niet op kan wachten: Little Women ♥♥♥ is uitstekend voor een knusse zondagmiddag in de bioscoop.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s