The Nest ★★★★ suspense met jude law en carrie coon

Met Jude Law (1972) weet je nooit waar je aan toe bent en dat maakt hem tot een van de meest intrigerende acteurs van zijn generatie.

Is hij in Closer (2004) de ridder in nood, als hij met Alice naar het ziekenhuis racet, of de aanstichter van alle verbroken relaties? Speelt hij in The Young Pope (2016 – ) het hoofd van de Katholieke Kerk of een Groot, stiekem rokend, Ego in een elegant gewaad?

In Sean Durkins thriller The Nest is hij Rory O’Hara. Een ambitieuze zakenman en ontbijtjes-makende vader. Om te beginnen. Want ook Rory’s persoonlijkheid telt meer lagen dan de gemiddelde lasagne.

Bekijk de trailer van The Nest

Hij (Jude Law) belt een zakenrelatie met een voorstel, voetbalt met zijn zoon, brengt zijn vrouw (Carrie Coon) een kop thee op bed en vertelt haar dat hij de States wil verlaten voor Londen. Er is hem een grandioos aanbod gedaan.

Dat wordt de vierde verhuizing in vier jaar

In Surrey presenteert hij de woning die hij heeft uitgezocht: een vervallen landhuis met unieke antieke meubelstukken en genoeg grond om een manege voor zijn vrouw te bouwen. Rory ziet het allemaal voor zich, Allison en de kinderen vinden het er creepy maar eind jaren tachtig is papa de Baas (in ieder geval in huize O’Hara).

The Nest is een rechttoe rechtaan thriller, van vervallen landhuis tot stereo die opeens aanstaat door naar huisdier-waar-iets-mee-gebeurt, en blinkt uit in suspense. De familie O’Hara staat, met de megalomane Rory aan het hoofd, onder druk en het huis piept en kraakt. Ligt het aan de omstandigheden of wonen ze in een spookhuis? Wat voor film is The Nest?

Sean Durkin, die in 2012 als regisseur debuteerde met Martha Marcy May Marlene, houdt de touwtjes strak in handen. De luchtkastelen die Rory bouwt, blijven lang intact en Allison, knap gespeeld door Carrie Coon (Fargo, Gone Girl) begint heel beheerst aan een back-up plan terwijl haar door de Amerikaanse zon gebruinde man de ene na de andere leugen opdist in Londen. Knap (samen)spel houdt het drama interessant.

Don’t Leave Me This Way

Of de schalen met oesters en chateaubriand betaald kunnen worden of dat er beter wodka-tonics in een kroeg met luide eighties hits geslempt kunnen worden, hangt af Rory. Welke dromen maakt hij waar? Meeleven met Jude Laws verstoorde, uit de taxi gesmeten, personage is geen must. Genieten van de vileine precisie waarmee hij Rory’s persoonlijkheid afpelt, gaat vanzelf. Zeker met een topactrice als Carrie Coon aan zijn zijde.

The Nest ★★★★ is vanaf 1 oktober te zien in de bioscoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s