Orkater: magisch realistisch muziektheater

Er is goed nagedacht over Een pure formaliteit. Het orkest opent de voorstelling op het voortoneel en drukt daarmee meteen een belangrijke stempel op dit nieuwe stuk van muziektheatergroep Orkater en CELLO8CTET AMSTERDAM.

De tien orkestleden zijn voortdurend zichtbaar op het podium aanwezig en hun muziek versterkt zowel de sfeer als de gedachten en emoties van de personages. Ook qua kleur passen ze naadloos in het toneelbeeld; een met smaakvol blauwgrijze steen en oranjebruin hout gedecoreerd politiebureau.

In deze door Sarah Moeremans strak geregiseerde enscenering ontvouwt zich een magisch realistische whodunnit waarin de hoofdrolspelers Pierre Bokma en Porgy Franssen aantonen uitstekend aan elkaar gewaagd te zijn in de rollen van verdachte en ondervrager. Een pure formaliteit is geen voorstelling die je keihard raakt. Maar wedden dat de scherpe dialogen ook de volgende dag nog door je hoofd spoken?!

De muziektheatervoorstelling is gebaseerd op de Italiaanse film Una pura formalità uit 1994 van filmmaker Giuseppe Tornatore met Gérard Depardieu en Roman Polanski in de hoofdrollen.

Een pure formaliteit, gezien op maandag 1 september in de Stadsschouwburg Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s