Terugblik: Sin City

Sinds donderdag 28 augustus draait Sin City 2 in de Nederlandse bioscopen. Tijd voor een terugblik: een kleine tien jaar geleden (2005) beleefde Sin City haar première. In stijlvol en tegelijk lugubere zwart, wit en roodtinten deed deze verfilming Frank Millers gelijknamige boek opmerkelijk veel eer aan.

Door de gestileerde close-ups, compacte one-liners en markante koppen brengt het bekijken van de film dezelfde sensatie teweeg als het lezen van een graphic novel. Toegegeven, het verhaal heeft weinig om het lijf, een clubje onderkruipsels (corrupte agenten en kardinalen, hoertjes, viespeuken en allerhande criminelen) vechten elkaar de tent uit. Het is het eerder genoemde, superstrakke kleurgebruik waar de film mee scoort.

Van Sin City 2; A dame to kill for verwacht ik precies hetzelfde. Zelfde makers (o.a. Robert Rodrigues en Frank Miller), (grotendeels) dezelfde cast, vergelijkbare, bloederige, sensationeel gestileerde fun.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s