Virtual reality in de bioscoop

VR bioscoop MariePaule
VR pop-up cinema in Amsterdam

Virtual reality is hot. Breng een bezoek aan een culturele instelling en de kans is groot dat je een dikke headset (VR-bril) op je hoofd krijgt, al dan niet met een koptelefoon en/of een paar joysticks.

Beetje gek? Jazeker! Maar bovenal ontzettend gaaf, omdat een andere wereld nog nooit zo dichtbij was.

Klap op de vuurpijl in deze ontwikkeling is de eerste virtual reality (pop-up) bioscoop, in Amsterdam.

Een microstukje VR-geschiedenis: de eerste simulatoren werden ongeveer een eeuw geleden voor de lucht- en ruimtevaartsector ontwikkeld. In de jaren negentig ontdekte de gamingindustrie VR en kreeg het spelen van computerspellen een nieuwe dimensie. Nu zijn VR-toepassingen klaar om de culturele sector, en dan in het bijzonder de filmwereld, te bestormen.

Een goed voorbeeld daarvan is de pop-up bioscoop, gerealiseerd door reclamebureau &samhoud. Neem plaats op een draaibaar kuipstoelje, zet een oculus rift (VR-bril) en koptelefoon op je hoofd en je bent klaar voor een wereldreis vanuit je luie stoel.

Tussen de olifanten en de giraffen staan in de savanne, kanovaren door de jungle en opstijgen tot je in het sterrenstelsel zweeft, de VR-bril maakt het mogelijk en dat is best bizar, spannend en bovenal waanzinnig mooi.

De eerstvolgende Starwars film beleven we dus waarschijnlijk niet in 3D maar in 360º, omringd door de sterren.

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s