La fille de Brest: Sidse Babett Knudsen opnieuw op de barricades ***

Als progressieve politica Brigitte Nyborg knokte Sidse Babett Knudsen voor haar idealen in de Deense serie Borgen die, mede door haar charme, uitgroeide tot één van de meest succesvolle politieke tv-series ooit.

Een schot in de roos dat filmmaker Emmanuelle Bercot (op aanraden van Catherine Deneuve) naar Sidse keek toen besloten werd om de strijd van longarts Irène Frachon tegen de fabrikant van het omstreden middel Mediator te verfilmen.

La fille de Brest is een intense film, gemaakt in nauwe samenwerking met Irène Franchon met haar boek, Mediator 150mg, als uitgangspunt. Bijna elke scène bevat close-ups. Ja, ook tijdens een openhartoperatie. De vader van Emmanuelle Bercot is hartchirurg, voor haar is het reilen en zeilen in een ziekenhuis gesneden koek maar als kijker valt het rauw op je dak.

De less is more-vlieger gaat niet op in deze montage. De paar scènes met het muzikale gezin van Irène vliegen voorbij en hoewel La fille de Brest geen persoonlijk portret is, hadden de makers meer punten kunnen scoren met een paar extra adempauzes in deze qua tempo en emoties extreem Amerikaans aandoende dramafilm.

La-fille-de-Brest_st_6_jpg_sd-low

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s