Recensie Natalie Dormer in Picnic at Hanging Rock

Girls don’t climb in trees

Nieuwe serie: Picnic at Hangin Rock

Je de stuipen op het lijf jagen: actrice Natalie Dormer is er bijzonder goed in. Van 2007 – 2010 was ze te zien als Anne Boleyn in The Tudors, de serie waarin ze koning Henry VIII slinks om haar vinger windt. In 2012 slaat ze opnieuw toe als verleidelijke feeks in de rol van Margaery Tyrell in Game of Thrones. Het spelen van dit soort vileine rollen wil overigens niet zeggen dat haar personage het einde van de serie haalt…

picnic at hanging rock natalie dormer

In de zesdelige miniserie Picnic at Hanging Rock staat ze aan het hoofd van het Australische meisjesinternaat Appleyard College. Haar strengheid voorkomt niet dat er op Valentijnsdag in het jaar 1900 iets vreselijks gebeurt.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Joan Lindsay uit 1967 en werd in 1975 succesvol verfilmd door Peter Weir (Dead Poets Society, The Truman Show).

Het is bij verfilmingen altijd zoeken naar een vorm waarin het verhaal tot z’n recht komt. In deze versie kijk je naar veel te fel wit licht in het Australische boslandschap, roze letters die vertellen dat het Valentijnsdag is, een nadrukkelijke overgang naar zwart-wit als Hester Appleyard (Natalie Dormer) droomt, en meer van dit soort trucs die te duidelijk bedacht zijn om jou als kijker in de stemming voor een mysterieus kostuumdrama te brengen.

De eerste aflevering eindigt met een (vrij letterlijke) cliffhanger die nieuwsgierig maakt naar het vervolg. Maar ondanks de sfeervolle setting en Natalie Dormers wederom akelig geslaagde presence, is Picnic at Hanging Rock cinematografisch gezien geen parel.

Picnic at Hanging Rock ★★★ is vanaf 12 augustus te zien op BBC Two en eind augustus verkrijgbaar op dvd en via lumiereseries.com

picnic at hanging rock

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s