The Miracle of the Sargasso Sea: een crisis aan zee

Wat het wonder is van de Sargassozee, blijft een mysterie. The Miracle of the Sargasso Sea is een vervreemdende Griekse crime waarin scènes op een Lynchiaanse manier aan elkaar worden geknoopt.

De aaneenschakeling van scènes vindt plaats in Mesolongi, een moerassige kuststrook in West-Griekenland. The Miracle of the Sargasso Sea is de derde speelfilm van Syllas Tzoumerkas (Homeland, A Blast) en intrigeert evenzeer als er onduidelijkheden zijn.

Maar dat is bij David Lynch ook geen probleem.

De vloekende rechercheur Elisabeth (Angeliki Papoulia, die eerder in Yorgos Lanthimos’ The Lobster en Dogtooth speelde), die vanuit Athene is overgeplaatst naar het kustplaatsje en meer drinkt dan er zeewater aanspoelt, en de gedweeë palingfabrieksmedewerker Rita (Youla Boudali, tevens een van de scenaristen) verkeren in crisis. De verhaallijnen van de twee vrouwen vervlechten als er een moord wordt gepleegd.

Daaromheen krioelen allerlei andere personages; Elisabeth’s zoon Dimitri, Rita’s moeder en broer, enkele collega’s en vrienden, … Hun ditjes en datjes uit hun niet zo best verlopende dagelijkse levens en avondjes uit, meanderen door elkaar heen op een manier die je evengoed als artistiek verantwoord en als volkomen onduidelijk kunt beschouwen.

Je kunt The Miracle of the Sargasso Sea lekker over je heen laten stromen, zonder je ook maar een moment bezwaard te voelen als je er geen jota van begrijpt. Maar let op als Elisabeth en Rita elkaar vinden, het kan hun redding zijn.

The Miracle of the Sargasso Sea ★★★ is vanaf donderdag 2 juli te zien in de bioscoop en op Picl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s