Kenau: dappere kostuumdrama poging**

Na De Heineken ontvoering gooit regisseur Maarten Treurniet het over een nog historischer boeg. Kenau is een verfilming van de legende rond Kenau Simonsdochter, de vrouw waarvan beweerd wordt dat zij het voortouw nam in het verdedigen van de stadsmuren van Haarlem tegen de Spanjaarden in de Tachtigjarige Oorlog.

Penoza frontvrouw Monic Hendrickx zet, zoals van deze befaamde actrice te verwachten valt, een krijgslustige en geloofwaardige Kenau neer, maar dat is niet genoeg. Het uitbeelden van een belegering vraagt ook heel wat van de enscenering en daarin schiet deze film toch echt te kort. De beelden zijn onnodig grauw en karig ingevuld. Hoewel er voor een Nederlandse film een vrij behoorlijk budget voor was vrijgemaakt (ca. 6 miljoen euro) is aan alles te zien dat er voor een indrukwekkend historisch drama meer nodig is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s