Arvingenre: een Scandinavisch kunststukje

 

Dat er in de Scandinavische landen steengoede thrillers worden geschreven, is algemeen bekend. Nieuw is Arvingenre (The Legacy), een drama serie waarin familieperikelen rond het verdelen van een erfenis centraal staan. Gesitueerd in een grandioos landhuis, waarmee de serie garant staat voor een Dowton Abbey-achtige setting waarin pittige familievetes à la Festen worden uitgevochten.

Naar wie kijken we? Wel, de hoofdpersoon is Signe, de dochter van handbaltrainer John en kunstenares Veronika. John is de trainer van Signes vriend Andreas en Veronika is de eigenaar van het landhuis Gronnegaarden, nabij Kopenhagen. Veronika sterft in aflevering 1 en dan is de vraag: wie erft het huis? Signe en haar halfbroers, halfzus, stiefkinderen, aanhang en minnaars vechten het uit in de volgende acht afleveringen.

De personages zijn keurig uitgewerkt, redelijk voorspelbaar in karakter maar de nodige plotwendingen houden de vaart er goed in. Ook de setting, het statige landhuis afgewisseld met de zweterige handbalbaan en en passent een paar shotjes Thailand, boeien. Conclusie: ook voor good looking drama ben je bij de Denen aan het juiste adres.

Seizoen 1 van Arvingenre is uit op dvd. Seizoen 2 volgt in 2015.

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s