Wild: een Into the Wild light ***

Yeah right is een prima eerste reactie als je hoort waar Wild over gaat. In deze film, door Jean-Marc Vallée geregisseerd, ontpopt heroïnehoertje Cheryl zich tot een onafhankelijke hiking girl. In haar eentje loopt ze de PCT (Pacific Crest Trail), een tocht door een dikke 1500 kilometer Amerikaanse wildernis. En voor je denkt ‘mooi verhaal’, Wild is ook nog eens waargebeurd.

In 2007 verscheen Into the Wild, een film over de reis (of beter gezegd: fatale uitputtingsslag) van ene Christopher McCandless. Een film die diepe indruk achterlaat, deels zonder meer vanwege de gruwelijke afloop.

Wild loopt voorspoediger af. Goed nieuws voor hoofdpersonage Cheryl Strayed, maar minder voor de film die het daardoor moet hebben van aardige ‘natuurdocumentairebeelden’ afgewisseld met voorspelbare ongemakken (slecht zittende schoenen, schrikken van een slang) en enigszins vertederende ontmoetingen met mensen die Cheryl onderweg ontmoet.

Een andere tegenvaller is Reese Witherspoon die backpackgirl Cheryl prima neerzet maar overduidelijk geen 26 meer is, de leeftijd die Cheryl had toen ze de tocht ondernam. En wie Wild wil kijken voor Michiel Huisman.., hij is misschien twee minuten in beeld, zorg dus dat je niet net op dat moment wat te drinken aan het halen bent.

Wel fijn is de montage, die prettig schakelt tussen de tocht en Cheryls verleden. En oh, niet te vergeten de soundtrack: Glory Box “I just wanna be, a woman” van Portishead wordt werkelijk precies op het juiste moment ingezet.

Wild is gebaseerd op het gelijknamige boek. Wellicht geeft dat een aangrijpender beeld van de barre tocht die Cheryl ondernam dan af te leiden is uit deze gestileerde, door Reese Witherspoon geproduceerde, en slechts bij vlagen indringende, filmversie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s