Tv tip: The Queen’s Palaces

Bewonder drie wereldberoemde Britse paleizen vanuit je luie stoel. In de BBC-documentaire The Queen’s Palaces (2011) leidt journalist Fiona Bruce je met veel oog voor detail rond door het Buckingham Palace, Windsor Palace en The Palace of Holyroodhouse.

Wist je bijvoorbeeld dat koning James I (1603 – 1625) een tuin vol moerbeienbomen liet aanleggen op de plek waar nu het paleis staat? Hij hoopte daarmee een zijdeplantage te creëren maar  bleek de verkeerde moerbeibomen geplant te hebben. Naast dit soort historische funfacts is er ook veel aandacht voor de architectuur, het interieur en de vele kunstwerken die in de paleizen hangen.

The Queen’s Palace was te zien via de BBC en Omroep MAX en staat op YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s