Belgica: verslavende soundtrack van de nacht***

Jo (Stef Aerts) ontwaakt naast een meisje dat ’s ochtends pas ziet dat hij maar één oog heeft. Frank (Tom Vermeir) is nipt op tijd om zijn vrouw te helpen in hun hondenkennel, en om een glimp op te vangen van zijn zoontje.  En dat is nog maar het begin van het avontuur dat deze twee broers aangaan als ze besluiten om de ruimte naast Jo’s kroeg te annexeren en van Belgica een roemruchte Gentse nachtclub te maken.

Met Belgica levert regisseur Felix van Groeningen na The Broken Circle Breakdown weer een muzikaal pareltje af. Niet in de laatste plaatst vanwege de soundtrack van Soulwax, het dj-duo dat speciaal voor deze film een soundtrack ontwikkelde met daarop maar liefst zestien verschillende artiesten.

Deze door Soulwax verzonnen artiesten, variërend in genre van rock tot electro house, zijn niet alleen te horen in de soundtrack maar hebben elk ook hun eigen optreden in club Belgica. Een gouden greep in een film waar muziek niet alleen qua sfeer maar ook in de verhaallijn een bepalende rol speelt.

Belgica, geef je over aan een avond uit vanuit je luie stoel.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s