Maak je klaar voor de artistieke animatiefilm Sing

Als je dacht dat je Idols in alle variaties voorbij had zien komen, maak je borst maar nat.

Garth Jennings (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy) schreef en regisseerde Sing, een speelfilm waarin de kandidaten zich opmaken voor een zangwedstrijd waarmee ze 100.000 dollar kunnen winnen.

Even, voor je denkt ‘vergeet het maar’: Sing is een schitterend gemaakte animatiefilm van de makers van onder andere Despicable Me, de bonte stoet kandidaten lijkt rechtstreeks weggewandeld uit Disney’s Zootopia en als je dacht dat een zingende olifant nonsens was, think again, want olifant Meena (met de stem van singer-songwriter Tori Kelly) geeft je kippenvel. Beloofd.

Het verhaal doet vaag denken aan The Muppets (2011), ook daarin moet met een onmenselijke dosis optimisme en creativiteit voorkomen worden dat een geliefd theater haar deuren zal sluiten. In Sing verkondigt theaterbaas Buster Moon (Matthew McConaughey) een zangwedstrijd via een flyer waarop per ongeluk niet 1.000 maar 100.000 dollar prijzengeld geboden wordt.

Aan kandidaten die zich in de rij aansluiten voor een auditie geen gebrek, en een tamelijk voorspelbare mash-up van hun zangtalenten is het gevolg. Op z’n minst een beetje van popmuziek houden is een must, want nog nooit kwamen er zoveel top 40 klassiekers voorbij in 1 film.

De voor de liveshow geselecteerde kandidaten slaan aan het oefenen, voor zover hun privéleven het toestaat… Big Rosita is behalve zangeres ook moeder van 25 biggetjes. Aap Johnny heeft een vader die het niet zo nauw neemt met de wet en stekelvarken Ash wordt gedumpt door haar vriendje. Never a dull moment en toch verslapt je aandacht halverwege, wellicht zijn het wat veel volwassen thema’s door elkaar om de kijker bij de les te houden.

Maar: loop niet weg voor je de liveshow hebt gezien, want daar kan de gemiddelde The voice of Holland-finale qua creativiteit nog een puntje aan zuigen. En een tip voor wie Stevie Wonders Don’t You Worry ‘Bout A Thing overweegt te zingen: kom verkleed als meisjesolifant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s