Wonderstruck: een soort Sinterklaas surprise

In Wonderstruck, de nieuwe avonturenfilm van Todd Haynes (Carol, Far From Heaven) stapt de tienjarige Ben in 1977 in de bus naar New York, op zoek naar zijn vader.

De tocht brengt hem in het American Museum of Natural HistoryVoor het eerst ziet Ben (Oakes Fegley) een meteoriet en een diorama met wilde wolven. Wonderstruck is, net als Carol (2015), duidelijk met liefde gemaakt door Edward Lachman. Van het bonte jaren zeventig sfeertje tot throwbacks naar de stomme film en popperige stop-motion.

Alex en zijn nieuwe vriendje Jamie verstoppen zich op een gegeven moment in een opslagruimte van het museum. Met attributen als een opgezette giraf, berenvellen en antieke kasten is de ruimte een paradijs als je van verstoppertje of hutten bouwen houdt. Maar als er ook een polaroidcamera en een platenspeler tevoorschijn komen, dringt de vraag zich op of de attributen er zijn voor het verhaal of voor de show.

Het verhaal, naar het gelijknamige boek van Brian Selznick, leent zich er prima voor om visueel uit te pakken. Maar de familiegeschiedenis rond Ben, zijn moeder Elaine (Michelle Williams) en Rose (Millicent Simmonds, Julianne Moore) die uit de doeken wordt gedaan blijkt mager en kan niet tippen aan Hugo, het vorige boek van Selznick dat in 2011 schitterend verfilmd werd door Martin Scorsese.

Wonderstruck is dan ook meer een Sinterklaas surprise: de verpakking is vermakelijker dan de inhoud.

De boekverfilming ★★★ draait vanaf 7 december in de bioscoop.

WonderStruck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s