Omniversum omgetoverd tot pandahemel

Ongetwijfeld heb je weleens een pandafilmpje gekeken (zo niet, neem dan even 18 sec. voor de Sneezing Baby Panda). De kans dat je deze zwart-witte beertjes ooit in het wild tegenkomt is klein; wereldwijd leven er in de vrije natuur nog geen 2000 reuzenpanda’s.

In familiefilm Pandas, a new story wordt babywelp Qian Qian vanuit de Panda Base in Chengdu voorbereid op een leven in de wildernis. Voor alle pandafans brengt koepelbioscoop Omniversum haar capriolen indrukwekkend groot in beeld.

Hoewel van een schommel afglijdende, door de sneeuw rollende, eeuwig bamboe knagende babypanda de gemiddelde fan niet snel verveelt, laten (natuur)filmmakers David Douglas en Drew Fellmann meer zien in Pandas.

De film volgt niet alleen Qian Qian maar ook Hou Rong, de Panda Base-directeur. Om de panda’s in ‘haar’ fok- en onderzoekscentrum voor te bereiden op een leven in de Chinese bergen, bezoekt ze Ben Kilham, een bioloog die in New Hampshire hetzelfde doel nastreeft voor zwarte berenwelpen.

Na een strenge selectie (waar in een sneeuwpop verstopte bamboe ontdekken deel van uitmaakt) wordt Qian Qian uitgekozen om in het wild uit te zetten. De Amerikaanse bioloog Jake Owens begeleidt dit traject alsof het zijn eigen dochtertje betreft.

Je zou wensen dat elk babydiertje zoveel aandacht kreeg maar helaas is het in dit geval ook nodig: eenmaal in het wild, blijkt door QQ’s gps-halsband dat ze in de problemen zit en is er een reddingsoperatie nodig waar je een avonturenfilm op zich over kan maken.

Never a dull moment in Pandas, a new story waar Douglas en Fellmann een eerlijk inkijkje geven in het leven van een Panda Base-bewoner/verzorger. Voor de jonge kijkers vat Buddy Vedder (GTST) de Engels gesproken dialogen samen. Qua camerawerk, geluid of vertelstructuur gebeurt er (helaas) niks bijzonders in deze natuurfilm. De ‘ooh’s’ en ‘aah’s’ zijn puur voor het gigantische pandamonium dat hier in beeld wordt gebracht.

Pandas, A New Story is vanaf nu te zien in het Omniversum

Pandas-7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s