๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ Fleabag seizoen 2

Phoebe Waller-Bridge (Crashing, Killing Eve) keert nog รฉรฉn keer terug in haar allerbeste rol: Fleabag.

In aflevering 1 schuiven we aan bij een familiediner en je hoeft geen Sherlock-skills te hebben om te weten dat het een pijnlijk avondje wordt…

Voor er bloed vloeit, word je voorgesteld aan haar sexy tafelgenoot (Andrew ‘Moriarty’ Scott). Complicatie: hij is de priester die het (tweede) huwelijk van haar vader en stiefmoeder (Olivia Colman) zal voltrekken. Bepaalde mensen doen hun best om niet te drinken, anderen spoelen de wijn weg met tequila. Het maakt niet uit, de passief-agressieve sfeer kan elk moment exploderen.

Something’s up…

Ook in de volgende afleveringen (het seizoen telt er 6) wordt Fleabag uitgedaagd om op haar tenen te lopen, en dat maakt het, zoals ze je haarfijn meegeeft, onvermijdelijk om niet op te vallen. In seizoen 1 trok ze onze aandacht in haar pogingen om te gaan met een verlies, in deze afleveringen is ze op zoek naar liefde. Verliefd worden op een celibataire priester is daarin stap 1.

Vallen, opstaan, en weer omvallen. Actrice en creator Phoebe Waller-Bridge plaatst opnieuw elk menselijk ongemak, met name in de omgang met je naasten, onder een vergrootglas. Wat doe je als twee zussen met elkaar in de clinch liggen? Je laat ze, dicht tegen elkaar aan, poseren voor het nieuwste kunstwerk van hun gehate stiefmoeder. Met Fleabags komisch talent verandert elke blunder in een memorabele award-uitreiking, en elke misstap leidt tot een nieuwe flirt.

Hoewel hilarisch, haalt dit tweede seizoen het niet bij de fenomenale ontknoping van seizoen 1. Maakt niet uit; met alles wat Phoebe Waller-Bridge maakt en gaat maken, laat ze je lachen, gieren, brullen om het (donker)grijze dagelijks leven.

Fleabag seizoen 2 ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ is te zien via lumiereseries.com en Amazon Prime

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s