Geniet van Gli anni più belli!

You can’t unscramble scrambled eggs. Giulio uit Gli anni più belli (The Best Years) filosofeert over vriendschap en de liefde.

In 1982 holt Giulio de discotheek uit; er worden auto’s in brand gestoken. Per ongeluk raakt hij daarmee in een rel verzeild tussen demonstranten en de politie. Als de jongen naast hem wordt neergeschoten, brengt hij hem met zijn vriend Paolo naar het ziekenhuis. Het is het begin van een jarenlange vriendschap tussen Paolo, Riccardo en Giulio die om en om markerende gebeurtenissen uit hun leven met de camera delen.

Hun eerste gezamenlijke zomer bezegelen ze met een eerste auto. Te duur en in slechte staat, maar ze hebben de tijd van hun leven. Gemma, de vriendin van Paolo, zit achter het stuur.

Gabriele Muccino (A Casa Tutti Bene, The Persuit of Happiness) rijgt de jaren soepel aaneen. Een rode scooter, een Napels accent, de geboorte van Arturo, een (v)echtscheiding, een villa met zwembad, een duik in de Trevi-fontein en een x-aantal voetbalwedstrijden later… Het drietal blijft elkaar tegenkomen. Dat er veertig jaar verstrijkt in de film voelen de personages net zo min als jij als kijker. 

Soms staat Gli anni più belli stil bij de kernmomenten uit de (Italiaanse) geschiedenis, maar je geniet het meest door de film te bezien als heerlijke zomerfilm.

Gli anni più belli ♥♥♥♥ is vanaf 6 augustus te zien in de bioscoop

Gli-anni-pi-belli

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s