Online in première: Wonder Woman 1984

De release van Wonder Woman 1984 werd door de sluiting van de bioscopen al een paar keer verplaatst. Vanavond gaat de superheldinnenfilm, met Gal Gadot in de titelrol, in première. Online, via diverse streaming platforms.

Bekijk de trailer van Wonder Woman 1984

Na een visueel adembenemende openingsscène, waarin we een jonge ‘wonder woman’, aangemoedigd door Antiope (Robin Wright), op het mythologische eiland Themiscyra haar eerste amazonerace zien afleggen, verlegt de setting zich naar Washington. Daar zet Diana Prince (Gal Gadot) op een doorsnee dag een shopping mall op stelten om een paar kleine crimineeltjes aan te pakken, onderweg naar het centrum waar ze als archeoloog werkt.

Haar ogenschijnlijk timide collega Barbara (Kristen Wiig) ontpopt zich totaal anders dan verwacht als een eeuwenoude ‘wenssteen’ in de handen valt van een Donald Trump-achtige schurk. En Diana weerziet een vroegere geliefde (Chris Pine). De totale escalatie is enorm: in rap tempo is de hele wereld in rep en roer, bezig ten onder te gaan aan de hebzucht, waar de wenssteen op inspeelt. En Diana moet voor het eerst andere krachten dan haar fysieke aanboren om de ramp te beteugelen.

Wonder Woman 1984 is geen bijzondere superheldenfilm; de megalomane ramp die wordt neergezet is eerlijk gezegd op het belachelijke af overdreven en weinig doordacht. Maar regisseur Patty Jenkins weet nog net op tijd een krachtige draai aan de film te geven door Diana een toespraak te geven, waarin ze laat horen dat ze als ‘wonder woman’ meer is dan een serie trucjes. En zo blijft Wonder Woman, sinds haar stripboekdebuut in 1941, een personage waar we graag naar kijken.

Wonder Woman 1984 ★★★ is vanaf 31 maart 2021 online te zien via Pathé Thuis, iTunes, Apple TV, Amazon Prime Video, Google Play, YouTube, Microsoft Xbox & Rakuten TV en vanaf 7 april als VOD Pathé Thuis, Ziggo, KPN, T-Mobile, Tele2, iTunes, Apple TV, Amazon Prime Video, Google Play, YouTube, Microsoft Xbox & Rakuten TV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s