The Stylist: scalpels en suspense bij Imagine

Sweeney Todd, eat your heart out

In de psychologische horrorthriller The Stylist maak je kennis met Claire, een haarstilist die haar schaar niet alleen gebruikt om te knippen. Filmmaker Jill Gevargizian, ooit zelf stilist, bouwt de morbide cravings van Claire rustig op.

Achter het kalme voorkomen van Claire gaat een een temperament schuil dat zich uiteindelijk niet eens achter een bruidssluier laat verstoppen.

Bekijk de trailer van The Stylist

Als de bruidskapper van Olivia (Brea Grant) haar in de steek laat, appt ze direct haar vaste haarstilist Claire (Najarra Townsend). Claire is net klaar met een ‘knipbeurt’ en aarzelt…

Aangenaam geleidelijk maakt Jill Gevargizian, schrijver en regisseur, je deelgenoot van de verkniptheid (excuseer de woordspeling ;)) van haar hoofdpersonage. Actrice Najarra Townsend weet met haar kalme stem en melancholieke blik uitstekend het voorkomen van een onschuldig hertje te imiteren, tot ze in andermans satijnen negligé – de kostumering van Halley Sharp is subliem – haar auto invlucht. De route die ze inslaat leidt van kwaad tot erger.

Na Imagine openingsfilm New Order draait ook de goed opgebouwde plot van The Stylist om een bruiloft. Maar ook hier wordt het de bruid niet makkelijk gemaakt om er de mooiste dag van haar leven van te maken.

The Stylist is (online) te zien tijdens het Imagine Film Festival 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s