Vier redenen voor Top of the Lake seizoen 2

Top of the Lake  van Jane Campion (Bright Star, The Piano) was één van de beste misdaadseries uit 2013 en vanaf 11 augustus is het langverwachte tweede seizoen te zien. Hier vier redenen om Top of the Lake: China Girl te kijken.

1. Het eerste seizoen was fantastisch

Tui is twaalf jaar oud en vijf maanden zwanger als ze wordt opgevist uit een meer in het Nieuw-Zeelandse bergdorpje Laketop. Ze zegt geen woord, maar dat weerhoudt de Australische rechercheur Robin Griffin (Elizabeth Moss), toevallig op familiebezoek in Nieuw-Zeeland, er niet van om de zaak tot de bloedstollende bodem uit te pluizen.

2. Nieuwe setting, nieuwe zaak

Shots van de waanzinnige Nieuw-Zeelandse natuur moeten we missen, in seizoen 2 keert Robin terug naar Sydney, Australië. Ze is nog niet gesetteld of er wordt alweer een jonge, zwangere vrouw uit het water gevist, en daarmee heeft Robin een intrigerende moordzaak te pakken.

3. Female Gaze

Aanwijzingen om de identiteit van ‘China Girl’ te achterhalen, brengen Robin naar een bordeel. De setting is rauw, Sydney wordt niet als toeristische trekpleister neergezet. Net als in het eerste seizoen bevindt Robin zich nadrukkelijk in een mannenwereld, in het bijzonder nu ze veel te maken krijgt met mannen die bordelen bezoeken. Jane Campion, filmmaker en feminist, zorgt ervoor dat we die wereld door de ogen van Robin zien.

Naast rechercheur Robin zijn dit seizoen ook belangrijke rollen weggelegd voor agent Miranda (gespeeld door Gwendoline Christie; beter bekend als de boomlange Brienne of Tarth in Game of Thrones), adoptiemoeder Julia (Nicole Kidman – met een grijs permanentje) en tienerdochter Mary (gespeeld door jong talent Alice Englert).

4. Elizabeth ‘Mad Men’ Moss

Als Peggy Olson, de secretaresse die zich ontwikkelde tot Head of Copy, speelde actrice Elizabeth Moss van 2007 – 2015 één van de meest geliefde personages in de hitserie Mad Men. In thriller Top of the Lake draagt ze geen bontgekleurde sixties en seventies-outfits maar de vastberadenheid waarmee ze zich in haar werk vastbijt is wederom kenmerkend – en gezien de intrigerende, spannende moordzaak waar ze in verwikkeld is geraakt, kun je dat als kijker alleen maar toejuichen en hopen dat Jane Campion haar snel cast voor een volgend seizoen.

Het tweede seizoen van de crime serie Top of the Lake is vanaf 11 augustus digitaal te zien en verschijnt 29 augustus op dvd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s