Papillon: opgesloten met Rami Malek

Later dit jaar speelt Rami Malek de rol waar velen nu al naar uitkijken: Freddy Mercury in de Queen-film Bohemian Rhapsody. Vanaf 13 september is hij te zien in gevangenisdrama Papillon, in een rol die veel dichter ligt bij het nerdy karakter dat hij in de serie Mr. Robot neerzette.

Ook Charlie Hunnam speelt in Papillon een rol die vergelijkbaar is met die van ontdekkingsreiziger Percy Fawcett in het koloniale drama The Lost City of Z. Kortom, regisseur Michael Noer neemt met Papillon geen enkel risico – en dat is best jammer in een film over een verbijsterende gevangenisuitbraak.

Henri ‘Papillon’ Charrière kraakt kluizen van rijke Parijzenaars in de jaren dertig van de vorige eeuw. Hij wordt niet betrapt maar wel gepakt voor een moord die hij niet heeft gepleegd, een noodlottigheid die leidt tot uitzetting naar Frans Guinea, Zuid-Amerika, waar in die tijd meerdere Franse gevangenen naar worden verscheept.

Aan boord maakt hij kennis met oplichter Louis Dega (Rami Malek). De sterke dief en slimme vervalser sluiten een pact: samen zullen ze aan hun ellende ontsnappen.

Papillon is een soort Prison Break. Net als in deze tv-serie krijg je in de film meerdere gevangenissen (waaronder het beruchte Duivelseiland) en meerdere (pogingen tot) ontsnappen te zien. Het is de vraag wat Michael Noer je in de meer dan 2 uur durende film wil vertellen, niet alleen is Papillon gebaseerd op de door Henri Charrière zelf geschreven boeken Banco en Papillon, ook is er in 1973 al een speelfilm van gemaakt, met in de hoofdrollen Steve McQueen en Dustin Hoffmann.

Toegegeven, gevangenisdrama’s blijven spannend en de band tussen Papi en Dega wordt door Charlie Hunnam en Rami Malek mooi uitgespeeld, maar de reden voor deze remake blijft na een zit van 133 minuten een raadsel.

Papillon ★★ is vanaf 13 september te zien in de bioscoop

Papillon prison

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s