NFF tips voor thuis

Het Nederlands Film Festival (NFF) 2020 is in volle gang. Wereldpremières (Marionette!), drive-in cinema en films voor in je woonkamer.

Bekijk de trailer van Dirty God

Op npostart kijk je bovendien de beste Nederlandse titels van vorig jaar terug, zoals de coming of age drama’s Dirty God (Sacha Polak) en Take Me Somewhere Nice (Ena Sendijarević).

Dirty god

Sacha Polak (Hemel, Zurich) neemt je in haar Engelstalige debuutfilm mee naar Londen. Jade, een hele knappe debuutrol van Vicky Knight, wordt ontslagen uit het ziekenhuis. Haar wonden zijn nog allerminst geheeld. Jade heeft littekens over haar hele gezicht, is werkloos en woont met haar tweejarige dochtertje Rae bij haar moeder (Katherine Kelly), in een kamer vol gestolen kleding.

Zo dapper als ze het nachtleven (gevuld met de vibrerende soundtrack van Rutger Reinders) trotseert, in clubs waar iedereen elkaar op uiterlijk beoordeeld, zo hard gaat ze onderuit in het zorgen voor haar dochter. Maar Jade vecht, en verdient daarmee vanaf take 1 jouw respect.

take me somewhere nice

Als de vader van Alma is het ziekenhuis ligt, vliegt Alma (Sara Luna Zoric) vanaf Schiphol naar Bosnië om hem op te zoeken. In de gammele auto van haar neef, beslist ze haar eigen plan te trekken. Ze verruilt haar hibiscus-roos frisdrank voor een verfbeurt bij de plaatselijke kapper en stapt daarna in de bus naar het ziekenhuis.

Ze loopt in tien sloten tegelijk maar de kleurrijke cinematografie van Emo Weemhoff (Noctorne) blijft je het gevoel geven dat je in Disneyland bent, en misschien ervaart Alma het net zo.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats t/m 3 oktober 2020

Bekijk de trailer van Take Me Somewhere Nice

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s